Dokumentation

Efter insamlande av förrymda deltagare och arrangemang av desamma på det gamla skolhusets trapp, torde 4×5 exponeringar ge fullgod bilddokumentation av helgens kalasarrangemang.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Kusinträff – med föräldrar

Nu är det fullbordat! den småländska grenens kusiner intar Böda skola. Ett mer än hundra år gammalt lärosäte med tillhörande uthus som varsamt har transformerats om till lägenheter. Här ska det bara varas och njutas!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Lösenord

Det ska vara minst en massa tecken med versaler, gemener, siffror & just det, specialtecken.

Sen ska det inte vara samma vilket gör att med kort minne blir det att skriva lappar.

Då träder hjälpen fram och erbjuder sig att spara lösenordet så jag slipper komma ihåg. Där någonstans drar jag foliehatten tätare om skallen och vässar blyertspennan✏️

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Integration

Det finns många färdiga tillägg som underlättar det tekniska hantverket. Kvällens övning bestod i att få bilder mm från ett Instagramkonto att automatiskt presenteras på en site.

Hittade ett som verkar lovande, det är “gratis” i en strippad version. Nu finns det inget som är gratis, vad säljer Smash balloon för snortad information?

Nu återstår det grafiska hantverket. Det kan ingen köpeapp fixa, ens med ett tema.

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

SSL

Det fanns en gammal lärare på Graffmanska skolan som hade ett uttryck för de elever som inte levde upp till hans förväntningar. Han ansåg dem vara Slöa, Slappa och Likgiltiga, vilket förkortades SSL.

Nu har jag aktiverat SSL, vilket kan låta som en paradox, men nu är det en akronym för ett anglosaxiskt uttryck: Secure Sockets Layer.

Således ett lite säkrare sätt att kommunicera.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar